108
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 290 γρ
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- αυγά 1 τμχ
- γλυκοπατάτα 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ξερά φρούτα 4 τμχ
- ξερά σύκα 4 τμχ
- χουρμάδες 4 τμχ
- ξερά βερίκοκα 4 τμχ
- βούτυρο 2 κγ
- φασκόμηλο 3 φύλλα
- καπνιστή πάπρικα 0.25 κγ
- μαύρη ζάχαρη 3 κσ
- κορν φλάουρ 1 κφτ κγ
- κονιάκ 80 ml
- μπράντυ 80 ml
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- κουρκουμάς -
- χοντρό αλάτι -
Όποιος παρακολουθεί το Funky Cook, ένα από τα πράγματα που γνωρίζει γι” αυτό το blog είναι ο εθισμός του στις Galettes! Μπορείς να αναρωτηθείς ελεύθερα γιατί επιμένω να την αποκαλώ Galette και όχι τάρτα, εντάξει μια φορά την έχω προσφωνήσει ως βουτυράτη τάρτα αλλά το galette (γκαλέτ) εκφράζει απόλυτα ακριβώς αυτό που είναι!
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr