121
Υλικά
- γαρίδες 0.5 κιλ
- λάδι 150 ml
- λεμόνι 1 τμχ
- ρίγανη 5 κλων
- δεντρολίβανο 5 κλων
Οι γαρίδες είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα πιάτα, για κάθε περίσταση.Ο χρόνος που απαιτούν, αφορά κυρίως το καθάρισμα τους, απαραίτητο σε όλες τις συνταγές με σάλτσες.Αντίθετα, βράζονται, ψήνονται στη σχάρα και τηγανίζονται πάντα με το κέλυφος (εκτός από τις τηγανιτές με κουρκούτι). Όταν τις καθαρίζουμε ωμές, κρατάμε τα κεφάλια και τις ουρές, που θα αφήσουν τη νοστιμιά τους στη σάλτσα.Το ψήσιμο της γαρίδας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα ελάχιστα λεπτά 2-3 από κάθε πλευρά) γιατί ...
Διάβασε τη συνταγή στο delicieuses.forumgreek.com