110
Υλικά
- φασόλια γίγαντες 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 1.5 φλ
- ντοματοπελτές 0.5 κσ
- κονκασέ 1 φλ
- ζάχαρη 2 πρέζα/ες
- ρίγανη 2 κλων
- θυμάρι 3 κλων
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecooking.gr