60
Υλικά
- κοχύλια 400 γρ
- κοφτό μακαρονάκι 400 γρ
- γαρίδες 1 κιλ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- ούζο 0.5 φλιτζανάκι
- αλάτι -
- πιπέρι -
- σχοινόπρασο -
- μαϊντανός -
- κόλιανδρο -
- πιπέρι καγιέν -
Το γιουβετσάκι είναι πετυχημένο όταν είναι μελωμένο˙ δεν πρέπει να είναι ούτε στεγνό, ούτε να έχει πολλά υγρά, αλλά ούτε να είναι και λασπωμένο. Το μυστικό για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να ελέγχω την ποσότητα των υγρών που προσθέτω κάθε φορά, όπως περιγράφεται παρακάτω. Το ίδιο γιουβετσάκι μπορώ να το φτιάξω και με χταπόδι, του οποίου μάλιστα το ζουμί προσθέτω μέσα στα μακαρόνια μαζί με την κόκκινη σάλτσα ενισχύοντας περισσότερο την θαλασσινή του γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr