107
Υλικά
- κατσικίσιο μπούτι 500 γρ
- χοιρινό μπούτι 500 γρ
- μοσχάρι 500 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- κεφαλοτύρι 300 γρ
- γκούντα 300 γρ
- δεντρολίβανο 3 κλων
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- μπαχάρι 0.125 κγ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- πιπέρι 1 κφτ κγ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- αλάτι -
Το γκιούλμπασι είναι ενα πιάτο με αδιαμφισβήτητες καταβολές εξ' ανατολων... Αποτελείται απο κομμάτια ψαχνού κρέατος, βασικά αρνιού αλλά και συχνά ανακατεμένο με άλλα είδη κρέατος, τα οποία, συνήθως με προσθήκη κάποιου κίτρινου τυριού, ψήνονται αργά μέσα σε λαδόκολλα. Είναι ενα υπέροχο φαγάκι, πάρα πολύ νόστιμο, ιδανικό για ενα γιορτινό τραπέζι. Αλλά είναι ιδανικό για ενα τραπέζι και για έναν ακόμη λόγο : καθώς έχει ελάχιστη προετοιμασία και έπειτα θέλει πολύωρο ψήσιμο στον φούρνο χωρίς επιτήρηση, είναι ενα ξεκούραστο πιάτο.
Το δικό μου γκιούλμπασι, το έφτιαξα με τρία είδη κρέατος : κατσίκι, μοσχάρι και χοιρινό. Το τυρί που πρόσθεσα ήταν γκούντα...
Το δικό μου γκιούλμπασι, το έφτιαξα με τρία είδη κρέατος : κατσίκι, μοσχάρι και χοιρινό. Το τυρί που πρόσθεσα ήταν γκούντα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com