54
Υλικά
- λεμόνι 0.5 τμχ
- πορτοκάλι 0.5 -
- μανταρίνι 1 τμχ
- κόκκινο κρασί 1 ποτ κρασ
- μπράντυ 3 κσ
- ζάχαρη 190 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
- γαρύφαλλο 3 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
Eλληνιστί στο ζεστό αρωματικό κρασί (πιστή μετάφραση το λαμπερό κρασί). Μας ήρθε από τα ξένα, συγκεκριμένα έγινε γνωστό από τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας όπου σερβίρεται μέσα από καζάνια που βράζουν σε πανέμορφες ζωγραφισμένες κούπες.Η γενική κατηγορία είναι τα mulled wines, ήτοι ζεσταμένα κρασιά με καρυκεύματα, που έχει μακρά ιστορία αφού ήδη στον μεσαίωνα υπήρχαν ως θεραπευτικά και έχουν καταγραφεί ως Ypocras ή Ηipocris από τον Ιπποκράτη. Σήμερα την κατηγορία συνιστούν ...
Διάβασε τη συνταγή στο delicieuses.forumotion.net