100
Υλικά
- μοσχάρι ελιά 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κόκκινο κρασί 120 ml
- ελαιόλαδο 120 ml
- ντομάτα 750 γρ
- πελτές 150 γρ
- κολοκύθα 400 γρ
- μπέϊκον 150 γρ
- ταλιατέλες 500 γρ
- παρμεζάνα 150 γρ
- γκράνα 150 γρ
Χαρακτηριστικά της συνταγής: Η πιο γρήγορη και εύκολη βερσιόν της σάλτσας Μπολονέζ που προσπαθεί να μην θυσιάσει το γευστικό αποτέλεσμα, στο βωμό της καθημερινής βολής. Έτσι, διαδικασίες και υλικά που κάνουν ουσιαστική διαφορά στη γεύση έχουν διατηρηθεί σχολαστικά (σοτάρισμα batuto και μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά) ενώ άλλες διαδικασίες που η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα είναι μικρή (σταδιακή πρόσθεση υπόλοιπων υλικών) έχουν συμπιεστεί για να φτάσει ο τελικός χρόνος παρασκευής στα 45’.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr