161
Υλικά
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ
- ζάχαρη 350 γρ
- λεμόνι 2 τμχ
- αυγά 5 τμχ
- βανίλια 1 φακ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 30 γρ
- φιλέ αμυγδάλου 5 κσ
Για σήμερα, λοιπόν, μια λεμονόπιτα που σκάρωσα από το τίποτε και βασίστηκε στη συνταγή μιας παλιότερης γαλατόπιτας αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις. Μια λεμονόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι που όταν αρχίζεις να την απολαμβάνεις δεν μπορείς να την αποχωριστείς! Φοβερό άρωμα αλλά και γεύση!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com