160
Η Île flottante είναι μια κλασική συνταγή ενός ιδιαίτερα κομψού επιδορπίου της γαλλικής και διεθνούς κουζίνας που στα Γαλλικά σημαίνει “νησί που επιπλέει”. Γιατί πάνω σε μια λίμνη από κρεμ Anglaise, επιπλέει ως νησί ένα συννεφάκι ποσαρισμένης Γαλλικής μαρέγκας, το οποίο διακοσμείται ποικιλοτρόπως με καραμέλα (ενίοτε και με αμύγδαλα).
Το πραγματικά ενδιαφέρον με το Ίλ Φλοτάν-τ, όμως, είναι το πως μόνο πέντε, εντελώς βασικά υλικά ζαχαροπλαστικής, μέσα από διαφορετικές τεχνικές, δημιουργούν μια μοναδική ποικιλομορφία υφών και γεύσεων, σε μια υπέροχα κομψή σύνθεση!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr