83
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 320 γρ
- ψωμί σίκαλης 320 γρ
- μαγιά ξερή φακ
- μαγιά νωπή 1 συσκ
- αλάτι 1.5 κσ
- ζάχαρη 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
Το καλό σπιτικό ψωμί (όπως κάθε τι καλό) χρειάζεται χρόνο (καλό προγραμματισμό) και καλή διάθεση. Το ψωμί αυτό προσδιορίζεται ως Ιταλικό γιατί χρησιμοποιεί ένα είδος προζυμιού που "ανακάλυψαν" στην Ιταλία και λέγεται "Biga". Είναι πολύ πιο απλό και σκοπό έχει την ωρίμανση ενός μέρους της ζύμης ώστε αυτή να δώσει την επιθυμητή υφή, γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr