66
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- φαρίνα 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- μπαχαρικά 0.5 κγ
- εσάνς βανίλιας 0.25 κγ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- μέλι 0.5 φλ
- φιστίκι 0.67 φλ
- γάλα φρέσκο 3 κσ
- αυγά 2 τμχ
- λευκή σοκολάτα 250 γρ
- γάλα φρέσκο 3 κσ
Κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της :-)) μια καλή φουρνιά από Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, πρέπει να την κάνει! Αν και τα μπισκότα, δεν ανήκουν στα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα των ημερών, οι επιρροές που έχουμε δεχτεί είναι πολλές. Οι μαγειρικές όλου του κόσμου "συναντιούνται" σε γλυκά και αλμυρά μονοπάτια μέσα στις διαδρομές του χρόνου (που περνά από πάνω μας) οπότε και τα μπισκότα έχουν πια "βρει" την θέση που τους αξίζει μέσα στην καρδιά μικρών και μεγάλων.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com