100
Τα καλλιτσούνια δεν λείπουν ποτέ από το κρητικό τραπέζι. Είτε με χόρτα, είτε με μυζήθρα, τα καλλιτσούνια τρώγονται όλες τις ώρες. Δεν ήξερα ότι την ονομασία καστρινά την πήραν από το Κάστρο, όπως έλεγαν την πόλη του Ηρακλείου κατά την βυζαντινή περίοδο. Τα λυχναράκια ή καστρινά καλλιτσούνια τα έφτιαχναν οι γυναίκες το Πάσχα, μετά τη νηστεία της σαρακοστής. Σήμερα μπορούμε να τα βρούμε τόσο σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία όσο και σε σούπερ μάρκετ. Δεν είναι δύσκολα στην παρασκευή τους και για κάποιους από εμάς που τα λατρεύουμε, είναι ευκαιρία να τα έχουμε στο σπίτι μας εύκολα και γρήγορα! ...
Διάβασε τη συνταγή στο olivesandolive.blogspot.com