141
Υλικά
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- κανέλα 3 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- γλυκόζη 0.5 κγ
- κανέλα -
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 σταγ
Για ζεστά ροφήματα ή δροσερά αναψυκτικά! Οι μνήμες μου, που φτάνουν μέχρι τη δεκαετία του 1960, είναι γεμάτες από τη μυρωδιά και την υπέροχη γεύση αυτού του ροφήματος που σερβιριζόταν τότε ακόμη και στα καφενεία της περιοχής μας. Συνήθως οι καφετζήδες είχαν αγοραστή κανελάδα από παραγωγούς της περιοχής που την αραίωναν με καυτό νερό και τη σέρβιραν σε γυάλινα ποτήρια. Το γλυκό σκουροκόκκινο χρώμα, η έντονη μυρωδιά της κανέλας και η γλυκιά γεύση με μια υπόνοια κάψας στη γλώσσα –όπως αυτή που αφήνουν μερικές τσίχλες κανέλας - ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του καυτού ροφήματος που προτιμούνταν τους χειμωνιάτικους μήνες από όλες τις ηλικίες...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com