134
Υλικά:8 πορτοκάλια400γρ ζάχαρη300ml νερό κρύο300ml ζεστό νερόΕκτέλεση:Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρύο νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη. Προσέχουμε να μην βράσει το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Αφού λιώσει καλά η ζάχαρη, ανεβάζουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το σιρόπι μας να πάρει ένα ωραίο, ανοιχτό καραμελένιο χρώμα.Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την τοποθετούμε σε ένα ταψί μέσα στο οποίο έχουμε βάλει 2 δάχτυλα χλιαρό νερό (ώστε να εμποδίσουμε τη ζάχαρ
Διάβασε τη συνταγή στο syntagitisimeras.blogspot.com