72
Υλικά
- αλεύρι 120 γρ
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 300 γρ
- μαργαρίνη 150 γρ
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- καρύδια 230 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κουβερτούρα 250 γρ
- μέλι 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζάχαρη 2 φλ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- κονιάκ 3 κσ
Υλικά για το κέικ
120 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο (150γρ, φρέσκο αγελαδινό + 150γρ. μαργαρίνη)
1 κοφτό κουτ. γλυκού γαρίφαλο, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
230 γρ. καρύδια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. γλυκού μέλι
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιάκ
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com