130
Υλικά
- πορτοκάλια 1 κσ
- κονιάκ 1 σφην
- λικέρ μαστίχα 1 σφην
- βανίλια 1 τμχ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1300 γρ
- πορτοκάλια 1 κγ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο -
- μέλι -
- ανθόνερο -
- ζάχαρη άχνη -
Ένα νόστιμο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι που μοιάζει με γεμιστό κουραμπιέ. Λατρεμένη η γεύση του, συνδεδεμένη με υπέροχες αναμνήσεις απ τα παιδικά μου χρόνια τότε που εκτός απ΄τα λεφτά μου μας έδιναν στα κάλαντα είχαμε και ένα κέρασμα μελομακάρονο, κουραμπιέ ή κατά.Υλικά:1 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος ή φυτικό1 1/2 κούπα ελαφρύ λάδι ελιάς ή σπορέλαιο3/4 κούπας ζάχαρη1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ μαστίχας1 κούπα αλυσίβα που θα την φτιάξετε αφού βράσετε 2 κ.σ στάχτη από ξύλα κοσκινισμένη, με ενάμιση ποτήρι νερό για 2 λεπτά, θα το αφήσετε
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com