69
Υλικά
- αυγά 14 τμχ
- ζάχαρη 1 κιλ
- γάλα 0.5 λτ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- μαργαρίνη 250 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- καλαμποκέλαιο 3 κσ
- αλεύρι για ψωμί 3 κιλ
- χυμός πορτοκαλιού 1 ποτ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 τμχ
- μερέντα 250 γρ
- μαχλέπι 1 φακ
- κακουλέ 1 φακ
- μαστίχα Χίου 2 κόκκοι
- μαγιά νωπή 3 τμχ
- σουσάμι -
- φιλέ αμυγδάλου -
Τι πιο πασχαλινό από τσουρέκια! Όλο το σπίτι μοσχοβολάει όταν ψήνονται και αποτελεί και ιδανικό πρωινό τις ημέρες μετά την Ανάσταση! Η συνταγή που θα σας δώσω είναι η συνταγή που κάνει η οικογένεια μου και επίσης σχεδόν όλο μου το σόι τα τελευταία χρόνια, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Η δοσολογία που κάνω είναι αρκετά μεγάλη αλλά γίνονται ανάρπαστα...Μπορείτε να βάλετε και μερέντα αν θέλετε ή να κρατήσετε την παραδοσιακή εκδοχή όπως και να τα κάνετε θα εντυπωσιάσετε!
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr