215
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μαγιά μπύρας 25 γρ
- γάλα φρέσκο 230 ml
- ελαιόλαδο 150 ml
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 2 κγ
- αλάτι 1 κγ
- βούτυρο πρόβειο 80 γρ
- μασκαρπόνε 120 γρ
Katmer pogaca ή αλλιως τα κρουασαν με ζυμη σφολιατας, αλλα με μια συνταγη απο την τουρκικη κουζινα! Στα τουρκικα katmer σημαινει φυλλο και katmer pogaca ειναι η σφολιατα. Αλλα ξεχαστε αυτα που ξερατε για την γαλλικη σοφλιατα! Εδω εκτος απο το βουτυρο, χρησμοποιουν και αρκετο λαδι στην ζυμη. Το αποτελεσμα ειναι αυτα τα υπεροχα αφρατα κρουασαν, εδω γεμισμενα με τυρι κρεμα. Η εκπληξη επικεντρωνεται στην γευση, καθως ειναι μαλλον αγλυκα, ενω το τυρι κρεμα τους δινει μια ιδιαιτερη νοτα απο γαλα. Υπεροχα στο πρωινο αλλα μπορειτε να τα απολαυσετε ολες τις ωρες. Αξεπεραστα ζεστα, ομως δεν ειναι και ασχημα ακομη και την επομενη μερα. Οι τουρκοι βεβαια δεν θα χρησιμοποιουσαν μασκαρπονε...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com