50
Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να μάθεις τις "παραξενιές" του κεφίρ, είναι να το "καλλιεργήσεις". Όταν λέμε καλλιέργεια, διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για φυτό! Μιλάμε για την καλλιέργεια των φιλικών βακτηρίων, τα οποία αναπτύσονται και πολλαπλασιάζονται με τον καιρό. Μην φοβάστε, μην ανατριχιάζετε και μην σας φαίνεται παράξενο όλο αυτό. Τα βακτήρια που έχουν τη μορφή μικρών κουνουπιδιών, δεν βλέπεις ούτε να κινούνται, ούτε να κάνουν τίποτα παράξενο. Απλώς βλέπεις ότι πολλαπλασιάζονται, από το γεγονός ότι ξεκίνησες με λίγο κεφίρ και βρέθηκες με κάμποσο μετά από ένα μήνα πχ....
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com