56
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 150 γρ
- ελαιόλαδο 80 γρ
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 1.5 φλ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζαχαροβανίλια 1 φακ
- κουβερτούρα 100 γρ
- αμύγδαλα 150 γρ
- ξύσμα λεμονιού 2 κγ
- χυμός λεμονιού 0.25 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.25 κούπα/ες
- φαρίνα 500 γρ
- σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
- γάλα εβαπορέ 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 2 κσ
Ένα αφράτο και απαλό, που διατηρείται μαλακό και τις επόμενες ημέρες. Είναι πολύ αρωματικό, χορταστικό και νοστιμότατο! Το άρωμα του λεμονιού ταιριάζει υπέροχα με τις νιφάδες σοκολάτας που κρύβονται στη ζύμη του και η παρουσία της αμυγδαλόψιχας χαρίζει ιδιαίτερη γεύση!Όσο για τη σοκολατένια επικάλυψη, θα τη λατρεύσουν όλοι!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com