205
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2.5 φλ
- αλεύρι αμυγδάλου 1 φλ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- μέλι 0.5 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 2 φλ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κσ
- πορτοκάλια 4 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλεύρι 1 κσ
Όταν έχεις πορτοκάλια από το περιβόλι σου, φροντίζεις να το αξιοποιήσεις με κάθε τρόπο. Εκτός από μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού και ζουμερή πορτοκαλόπιτα φτιάχνεις και πορτοκαλένια κέικ! Ένα τέτοιο κέικ θα σας προτείνω σήμερα για να γλυκάνουμε το νέο μήνα, πανεύκολο, γευστικότατο, ζουμερό, αρωματικό και πολύ, μα πολύ πορτοκαλένιο! Δεν περιέχει αυγά και καθόλου ζάχαρη αλλά γλυκαίνει, όχι όμως υπερβολικά, με αρωματικό μέλι πορτοκαλιάς.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com