94
Υλικά
- φαρίνα 250 γρ
- βούτυρο 180 γρ
- ζάχαρη 380 γρ
- αυγά 8 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- καρύδια 140 γρ
- σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- γάλα 3 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- κονιάκ 3 κσ
Το σημερινό κέικ το φτιάχνω χρόνια, είναι από τα αγαπημένα μας. Η συνταγή είναι της Βέφας, αλλά έχω κάνει κάποιες αλλαγές, κυρίως στο σοκολατένιο γλάσο, το οποίο περιείχε ωμά αυγά. Τα φοβήθηκα και τα αφαίρεσα τελείως, αυξάνοντας τις ποσότητες στο γάλα και στο βούτυρο. Δεν νομίζω να έχασε καθόλου σε νοστιμιά. Σοκολάτα και καρύδια λοιπόν, συνδυασμένα σε ένα εξαιρετικά αφράτο κέικ, για να συνοδεύσει τον φθινοπωρινό μας καφεδάκο! Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com