72
by admin
72
Υλικά
- μαγιά ξερή 2 κγ
- γάλα 190 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- αλάτι 0.75 κγ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 60 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γρ
- βούτυρο 90 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
- μέλι 3 κσ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 125 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- γάλα 250 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κρόκοι 3 τμχ
- ζάχαρη 50 γρ
- κορν φλάουρ 3 κσ
- αλάτι 2 πρέζα/ες
- βούτυρο 30 γρ
- λευκή σοκολάτα 100 γρ
ΥΛΙΚΑ Για το κέικ 2 κ.γ. ξηρή μαγιά 190 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη 3/4 κ.γ. αλάτι 2 μεγάλα αυγά 60 γρ. βούτυρο 240-260 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα 90 γρ. βούτυρο 70 γρ. ζάχαρη 3 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 125 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα 1 πρέζα αλάτι Για την κρέμα πατισερί 250 γρ. γάλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 3 κρόκους αυγών 50 γρ. ζάχαρη 3 κ.σ. κορν φλάουρ 2 πρέζες αλάτι 30 γρ. βούτυρο 100 γρ. λευκή σοκολάτα
Διάβασε τη συνταγή στο www.megatv.com
Κατηγορία: Κέϊκ
Περισσότερες συνταγές: κέικ γεμιστά, κρέμα πατισερί
Συνταγή από Άκης Πετρετζίκης