285
Υλικά
- πλιγούρι 2 φλ
- πάστα πιπεριάς 2 κσ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- δυόσμος 0.5 ματσ.
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- πετιμέζι ροδιού 2 κσ
- λεμόνι 2 τμχ
- μαύρο πιπέρι -
- αλάτι -
- ντοματάκια 12 τμχ
- αγγούρι 1 τμχ
- μαρούλι 5 φύλλα
Το κισίρ, πολλοί το μπερδεύουν με το ταμπουλέ. Η αλήθεια είναι οτι συγγενεύει πάρα πολύ, μερικοί μάλιστα το αποκαλούν "τούρκικο ταμπουλέ", καθώς περιέχει και αυτό πληγούρι και μαϊντανό. Η διαφορά του είναι οτι η αναλογία του μαϊντανού είναι μικρότερη, ενώ περιέχει ντοματοπελτέ, πάστα κόκκινης πιπεριάς και γλυκειά πάπρικα ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com