198
Υλικά
- κόκορας 1 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- ελαιόλαδο 7 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- κουρκουμάς 1 κγ
- μπαχαράτ 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- εστραγκόν 1 κγ
- σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα/ες
- αλάτι 1 κγ
- μανιτάρια πορτσίνι 10 γρ
- εσαλότ 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 150 γρ
- συκωτάκια -
- ρύζι 1 φλ
- κουκουνάρι 1 κσ
- κάστανα 0.5 φλ
- κρασί 0.5 φλ
- πάπρικα 1 κγ
- ξυνόμηλο 0.5 φλ
- cranberries 0.5 φλ
- μπέϊκον 6 φέτ
- ξυνόμηλο 1 τμχ
- πατάτες 1 κιλ
Για το ψήσιμο του κόκορα ακολούθησα την δοκιμασμένη πλέον συνταγή για το ψητό κοτόπουλο, δηλαδή μαρινάρισμα και ψήσιμο στην γάστρα. Η γέμιση του κόκορα ήταν σίγουρα πιό προσεγμένη σε σχέση με αυτή που κάνω για το κοτόπουλο, εμπλουτισμένη με μανιτάρια πορτσίνι, κράνμπερι και κάστανα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com