151
Υλικά
- σιτάρι 400 γρ
- αμύγδαλα 50 γρ
- καρύδια 100 γρ
- φρυγανιές 6 τμχ
- ξανθές σταφίδες 50 γρ
- σταφίδες μαύρες 50 γρ
- ρόδι 50 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- μαϊντανός 2 κσ
- κόλιανδρο 2 κγ
- γλυκάνισο 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- κανέλα 2 κφτ κγ
- σουσάμι 2 κφτ κσ
- καρύδια -
- αμύγδαλα -
- ξανθές σταφίδες -
- σταφίδες μαύρες -
- φρυγανιές 2 τμχ
Κόλλυβα φτιάχνουμε τα τρία Ψυχοσάββατα του Τριωδίου και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Εκτός από αυτές τις μέρες, φτιάχνουμε και όποτε θέλουμε να μνημονεύσουμε τους νεκρούς μας, ετοιμάζοντας πάντοτε μαζί και Πρόσφορο....
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com