114
Υλικά
- κότσι 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ
- λευκό κρασί 0.5 ποτ
- χυμός λεμονιού 0.5 ποτ κρασ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 ποτ κρασ
- καρότο 250 γρ
- βούτυρο 50 γρ
Αγαπημένο χοιρινό τρυφερό κότσι σιγοψημμένο στη γάστρα, συνοδευμένο από πουρέ καρότου, για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο. Υλικά για 2 άτομα:2 κότσια2 σκελίδες σκόρδου σε κομματάκιαΥλικά για το μαρινάρισμα:Μισό ποτήρι ελαιόλαδοΜισό ποτήρι λευκο κρασί/ρετσίναΠιπέρι φρεσκοτριμμένοΚύμινοΚόλιανδρο αποξηραμένοΔενδρολίβανο ΘυμάριΠάπρικα καπνιστήΚάρυMix μπαχαρικώνΜισό ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιούΜισό ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκαλιού Για τον πουρέ καρότου:250 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες50 γραμμάρια νερό50 γραμμάρια βούτυροΛίγο αλάτιΛίγο αποξηραμένο κόλιανδροΛίγες σταγ
Διάβασε τη συνταγή στο fetoula.blogspot.com