38
Υλικά
- μαγειρικό λίπος 650 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- αμύγδαλα 250 γρ
- κονιάκ 1 φλιτζανάκι
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- αλεύρι 1 κιλ
- ανθόνερο -
- ζάχαρη άχνη 500 γρ
Βγήκαν 99 κομμάτια (ναι, 99 !)650 γρ. Φυτίνη με ελαιόλαδο2 κρόκοι250 γρ. Αμύγδαλο ακαθάριστο, ωμό και ανάλατο1 φλυτζανάκι κονιάκ1 κουταλάκι σόδα150 γρ άχνη1 κιλό περίπου αλεύρι Νο 2 (όσο πάρει)Μισό μπουκαλάκι ανθόνερο για το ράντισμα500 γρ περίπου άχνη για το πασπάλισμαΨήνω τα αμύγδαλα 10 λεπτά στο φούρνοΣε μεγάλο μπολ βάζω τα 150γρ άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους και χτυπάω με το μίξερ πολύ, για 20 λεπτά περίπου, να ασπρίσουν καλά.και μετά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. και ψήνω στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου.Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον
Διάβασε τη συνταγή στο bettyscuisine.blogspot.com