151
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 1 πκτ
- πράσα 6 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- ελαιόλαδο 0.75 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- κύμινο 0.25 κγ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
Την ιδιαίτερη συνταγή για ωραία κρεατόπιτα, που στην Ανατολική Θράκη συνηθιζόταν ως πρωτοχρονιάτικη πίτα (αλμυρή βασιλόπιτα) έδωσε στη φίλη μας Μαριάννα Μ. μια κυρία που έμενε σε χωριό κοντά στην Αδριανούπολη. Την έφτιαχναν την Πρωτοχρονιά, όπως είχε διηγηθεί, αντί για γλυκιά βασιλόπιτα, και της έβαζαν κανονικά και φλουρί μέσα είτε κατά την προετοιμασία είτε κατά την κοπή. Η πίτα κοβόταν και σερβιριζόταν σε πιάτα, το φλουρί
Διάβασε τη συνταγή στο www.icookgreek.com