57
Υλικά
- ζάχαρη 80 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- κρέμα ζαχαροπλαστικής 400 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- εσπρέσσο 1 φλιτζανάκι
- ζελατίνη 3 φύλλα
- μασκαρπόνε 500 γρ
- κακάο 1 κσ
- λικέρ 1 σφην
- σαβαγιάρ 24 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- αμαρέτο 1 σφην
- μπισκότα 20 τμχ
- κουβερτούρα 50 γρ
Το λικέρ αμαρέτο, αλλά και γενικά το άρωμα του πικραμύγδαλου μου αρέσουν ιδιαίτερα. Πρίν αρκετούς μήνες δοκίμασα ένα κρεμώδες γλυκό, σαν τιραμισού, από τα χέρια φίλης ιταλίδας. Δεν σκέφτηκα να ζητήσω την συνταγή και προσπάθησα να το αναπαράγω από μόνη μου. Εγιναν διάφορες δοκιμές για να βελιτώσω την υφή και την γεύση. Τελικά κατέληξα στην συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com