by admin

Künefe - Καταΐφι με κρέμα τυρί

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά1/2 κιλό Κανταΐφι.150 γρ. Βούτυρο αγελαδινό λιωμένο1 κτσ ζάχαρη άχνη400 γρ. τυρί κρέμα1 κρέμα γάλακτος1 βανίλιαΣΙΡΟΠΙ2 κούπες νερό3 κούπες ζάχαρη.Χυμό λεμονιού.Επί τω έργωΧρησιμοποιούμε 2 ταψάκια στρογγυλά αλουμινίου μιας χρήσης.Παίρνουμε τα φύλλα από το κανταΐφι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας, για να ανοίξει η τρίχα τους. Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να γίνουν αλοιφή.Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή σύρμα το τυρί κρέμα, με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, να γίνουν κι αυτά αλοι
Διάβασε τη συνταγή στο oinomagirion.blogspot.com
Κατηγορία: Γλυκά σιροπιαστά
Περισσότερες συνταγές: κιουνεφέ

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το oinomagirion.blogspot.com