67
ΥλικάΚυδώνιαΖάχαρηΞυλάκια κανέλλαςΓαρύφαλλαΒανίλια ή κονιάκΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα κυδώνια. Βάζουμε σε κατσαρόλα ¼ του λίτρου νερό, 2-3 ξυλάκια κανέλλας και 5 γαρύφαλλα. Τοποθετούμε τα κυδώνια, ένα ποτήρι ζάχαρη βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τα κυδώνια μαζί με το σιρόπι που έχει βράσει, πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη θέλουμε εμείς, μαζί με τη βανίλια ή το κονιάκ και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαλακώσουν.Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε και περιχύνουμε με σιρόπι τα κυδώνια.
Διάβασε τη συνταγή στο lopis-place.blogspot.com