146
Υλικά
- σπανάκι 400 γρ
- σέσκουλα 150 γρ
- λάπατα 150 γρ
- λάπαθα 150 γρ
- καυκαλήθρες 150 γρ
- μυρώνια 150 γρ
- πράσα 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- φέτα 200 γρ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ κρασ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
- αλεύρι σκληρό 450 γρ
- αλεύρι μαλακό 300 γρ
- ελαιόλαδο 1 ποτ κρασ
- ξύδι 2 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
- αλεύρι -
Αυτή είναι η πίτα, που την έχω συνδέσει απόλυτα με τη γιαγιά μου. Την έχω στο μυαλό μου να τη φτιάχνει, χωρίς τυρί και αυγό, στις νηστείες ή με μπόλικη φετούλα και αυγά, όλες τις άλλες φορές. Με αυτόν τον τρόπο, τη φτιάχνουν στα ορεινά χωριά της Αχαΐας και ειδικότερα κοντά στα Καλαβρυτοχώρια....
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com