138
Υλικά
- μαγιά νωπή 8 γρ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- αλεύρι κίτρινο 2 φλ
- γιαούρτι αγελαδινό 4 κσ
- αλάτι 1 κγ
- κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 2 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- πάστα πιπεριάς 1 κσ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- πουλ πίμπερ 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
Το λαχματζούν ίσως πολλοί να το γνωρίζουν και απο την κυπριακή κουζίνα. Πρόκειται για παραδοσιακή πίτα με πικάντικη γέμιση απο κιμά και λαχανικά, που την συναντάμε σε διάφορες κουζίνες της Ανατολής ... Οταν η διάθεση μας τραβάει κάτι πιο πικάντικο και ανατολίτικο, φουρνίζουμε λοιπόν λαχματζούν, αλλιώς φτιάχνουμε την κλασσική πίτσα του Σαββατόβραδου...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com