91
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- αμύγδαλα 85 γρ
- τζίντζερ 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- μαύρο πιπέρι 1 πρέζα/ες
- μέλι 200 ml
- μαργαρίνη 85 γρ
- βούτυρο 85 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας μ' αυτά τα πολύ αρωματικά και μαλακά, παραδοσιακά Γερμανικά μπισκότα, αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη γλυκολιχουδιά, που όμως εγώ ... ποτέ δεν συμπάθησα, τουλάχιστον έως τώρα μιας και πάντα τα αγόραζα έτοιμα!!! Το πρόβλημά μου ήταν ότι περιείχαν, για τις δικές μου γευστικές προτιμήσεις ...υπερβολικό τζίντζερ! Έτσι, όταν διάβασα τη συνταγή στο αγγλικό βιβλιαράκι ένιωσα μιαν ευχάριστη έκπληξη γιατί είχαν μόνον 2 κ.γλ. τζίντζερ!!! Η γεύση τους είναι ελαφρώς "τζιντζερωτή" και η μαλακή τους υφή μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά τα κάνει ανεπανάληπτα. Τα λάτρεψα σκέτα αλλά όταν χιονίστηκαν και με το γλάσο λεμονιού ...τότε έγιναν πραγματικά ακαταμάχητα!!! Έχουν όμως κι άλλα πλεονεκτήματα... δεν έχουν αβγό άρα είναι και νηστίσιμα...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com