215
Υλικά
- lumaconi 500 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 1 φλ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- μπαχαρικά 1 κγ
- αλάτι -
- κίτρινο τυρί 150 γρ
Τα lumaconi, είναι μια μορφή ζυμαρικών, κάτι ανάμεσα σε τεράστια κοχυλάκια και τσακισμένα κανελόνια! Lumaca στα ιταλικά ειναι το σαλιγκάρι (κανονικά ο γυμνοσάλιαγκας, αλλά και γενικά το σαλιγκάρι) και αυτο το ζυμαρικό αναπαριστά το καβούκι του! Είναι παραδοσιακή μορφή ζυμαρικών απο τις περιοχές Liguria και Campania. Δεν ειναι και πάρα πολύ διαδεδομένα στην Ελλαδα, αλλα αν ψάξετε λίγο θα τα βρείτε (εχω δει και στην λαϊκή!). Το σχήμα τους είναι ιδανικό για να αγκαλιάσει και να συγκρατήσει την σάλτσα που θα τα συνοδέψει. Οπως όλα τα ζυμαρικά μεγάλου μεγέθους, απαιτούν ενα είδος γέμισης με...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com