91
Υλικά
- αμύγδαλα 400 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- ασπράδι 85 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- φαρίνα 1 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- πικραμύγδαλο 0.25 κγ
- κονιάκ 1 κσ
- λικέρ -
Γιορτινό κερασματάκι έχουμε σήμερα, μιας και μπήκαμε στον γιορτινό Δεκέμβρη, μια από τις πιο ωραίες και εύκολες συνταγές με βάση τα αμύγδαλα. Μακαρόν, που στην κορυφή τους έχουν μαρμελάδα. Μπορείτε να τα φτιάξετε όλες τις εποχές ή να τα σερβίρετε σαν κέρασμα σε εορτές μαζί με τα γνωστά σοκολατάκια. Ταιριάζουν ωραία με διάφορα λικέρ, καφεδάκι ή τσάι. Να είστε σίγουροι, πως δεν θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!! Η συνταγή βασίζεται σε αυτήν της Martha Stewart, με δικές μου προσθήκες υλικών όμως και αλλαγή στην επεξεργασία του ασπραδιού και της ζάχαρης κατά την παρασκευή των μακαρόν...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com