118
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1200 γρ
- ελαιόλαδο 0.67 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- κόκκινο κρασί 0.5 ποτ
- εστραγκόν 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 τσιμπ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- ζάχαρη 1 κγ
- σπαγγέτι 1 πκτ
Όχι μπολονέζ. Μακαρόνια με κιμά. Έλληνες είμαστε, μακαρόνια με κιμά τρώμε άλλωστε. Προσαρμοσμένη στα δικά μου γούστα, μια σάλτσα με κιμά όχι πολύ στεγνή, έτσι ώστε να μπορεί να αγκαλιάζει τα μακαρόνια όμορφα, όχι πολύ κόκκινη αλλά ούτε και χωρίς ντομάτα. Τέλος την έχω εμπλουτίσει με μπαχαρικά και μυρωδικά όπως το εστραγκόν που της ταιριάζει γάντι, με ελάχιστο (όσο πατάει η μύγα) μοσχοκάρυδο που ακόμα κι αυτοί που δεν το συμπαθούν δεν το αντιλαμβάνονται, κανέλα, λί γο γαρίφαλο και φυσικά κόκκινο, ξηρό κρασί.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com