67
Υλικά
- σπάλα 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- ξύδι βαλσαμικό 3 κσ
- οξύμελι 3 κσ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- σάλτσα σόγιας 3 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 250 ml
- καρδάμωμο 3 τμχ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- μαντζουράνα 1 κγ
- μακαρόνια 350 γρ
Οι φίλοι της μακαρονάδας σίγουρα σήμερα θα αποζημιωθούν! Προμηθευτήκαμε στριφτάρια ζυμωμένα με χιώτικο μανταρίνι και μαγειρέψαμε ένα πιάτο που τα αξιοποιεί στο έπακρο! Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με χυμό πορτοκάλι και διάφορα μπαχαρικά... και φυσικά τα στριφτάρια τα βράσαμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και όχι χωριστά! Τρίψαμε και λίγη νόστιμη χωριάτικη μυζήθρα και η μακαρονάδα εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες! Φυσικά όποιο ζυμαρικό προτιμάτε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε! Σίγουρα θα το απολαύσετε!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com