820
Υλικά
- δαμάσκηνα 1700 γρ
- καστανή ζάχαρη 1200 γρ
- πικραμύγδαλο σταγ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- λεμόνι -
Μια μαρμελάδα με ένα εκπληκτικό, λαμπερό, σκούρο κόκκινο χρώμα!Για να την φτιάξουμε πρέπει να διαλέξουμε τα κανονικά δαμάσκηνα, αυτά που έχουν σχήμα ωοειδές ή ελλειψοειδές και χρώμα βαθύ μοβ.Η σάρκα τους έχει υποκίτρινο χρώμα, όχι κόκκινο, όπως οι βανίλιες, αλλά οξειδώνεται γρήγορα, λόγω της βιταμίνης C που περιέχει. Γι’ αυτό, όταν τα κόψουμε, δεν πρέπει να τα αφήσουμε να περιμένουν αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως!Δοκιμάστε τη!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com