67
Υλικά
- ελαιόλαδο 2 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 1 κούπα/ες
- κονιάκ 0.33 κούπα/ες
- ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- αμμωνία 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλ
- ζάχαρη 3 κούπα/ες
- κανέλα 3 ξύλο/α
- πορτοκάλι 1 τμχ
- μέλι 0.5 κούπα/ες
- καρύδια 1 κούπα/ες
- μέλι 1 κούπα/ες
- σουσάμι 1 κούπα/ες
Οι γνώμες για επιτυχημένα μελομακάρονα διίστανται .Σ’ άλλους αρέσουν πολύ σιροπιασμένα, σ’ άλλους τριφτά, σ’ άλλους μαλακά σ’ άλλους σχετικά σκληρά. Το λόγο γι αυτές τις παραλλαγές τον έχει περισσότερο το μέλωμα παρά τα υλικά που λίγο ή πολύ μοιάζουν σε όλες τις συνταγές. Τα δικά μου μελομακάρονα είναι τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr