64
Υλικά
- βιτάμ 1 πκτ
- ελαιόλαδο 2 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 1.5 κούπα/ες
- γάλα 0.5 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- κονιάκ 0.5 κούπα/ες
- πορτοκάλια 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 κιλ
- καρύδια 500 γρ
- ζάχαρη 3 κσ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- σουσάμι 1 κγ
- κονιάκ -
- μέλι 2 ποτ
- ζάχαρη 2 ποτ
- κανέλα -
- καρύδια -
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά (καλύτερα την επομένη, εγώ τα φτιάχνω το απόγευμα και τα μελώνω το απόγευμα της επομένης). Οπότε και ετοιμάζουμε το σιρόπι: Τα αφήνουμε στο σιρόπι για ένα λεπτό, διαφορετικά μελώνουν πολύ και κολλάνε στα χέρια. Τα βγάζουμε, τα βάζουμε στην πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγα από τα κοπανισμένα καρύδια που κρατήσαμε ανακατεμένα με λίγη κανέλα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.greekmasa.gr