157
Υλικά
- ξερά σύκα 1 κιλ
- αλάτι 3 κσ
- ρίγανη 2 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- μπέϊκον 6 φέτ
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μέχρι την ρίγανη και το αλάτι είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Καλαμάτα που την απολαμβάνουν την εποχή της συγκομιδής της ελιάς, όπως αναφέρει η Νταϊάνα Κόχυλα στο βιβλίο της "Μεζές", όπου την εντόπισα. Δική μου προσθήκη το μπέικον, που ταιριάζει πολύ με τα ξερά σύκα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr