143
Υλικά
- κάστανα 750 γρ
- γάλα φρέσκο 750 ml
- ζάχαρη 120 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βανίλια 1 τμχ
- κακάο 2 κσ
- ρούμι 3 κσ
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
Mont Blanc στα γαλλικά ή Monte Bianco στα ιταλικά, σημαίνει Λευκό Όρος και υποδεικνύει την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Άλπεων. Αυτό το επιβλητικό βουνό έδωσε το όνομα του σε ένα νόστιμο γλυκάκι, που φτιάχνεται με ένα βουνίσιο υλικό : τα κάστανα. Βασικό υλικό του μον μπλαν είναι τα κάστανα. Στην ουσία πρόκειται γιά ένα απλούστατο γλυκάκι, έναν πουρέ καστάνου, που συνδυάζεται με κρέμα σαντιγύ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com