60
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- χυμός ντομάτας 1 φλ
- μπαχάρι 6 κόκκοι
- λευκό κρασί 0.5 ποτ κρασ
- μαγειρικό λίπος 4 κφτ κσ
- μαργαρίνη 4 κφτ κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κφτ κσ
- γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγά 1 τμχ
- ρεγκάτο 3 κφτ κσ
- μοσχοκάρυδο 0.125 κγ
- μελιτζάνες φλάσκες 5 τμχ
- πατάτες 3 τμχ
Την ονομασία του το φαγάκι αυτό, την οφείλει στον καλό μου. Αυτός το ονόμασε έτσι!Στην ουσία είναι ένα συνδυασμός μουσακά με παπουτσάκια, πολύ πολύ νόστιμος.Τα παπουτσάκια «κάθισαν» στο ταψί πάνω σε τηγανιτές ροδέλες πατάτας και το φαγάκι που σερβιρίστηκε εκείνη την ημέρα στο σπίτι μας, έγινε ανάρπαστο!Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com