241
Υλικά
- γάλα φρέσκο 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- κρόκοι 6 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- κρεμ ανγκλέζ -
- ζελατίνη 12 γρ
- κουβερτούρα 330 γρ
- σοκολάτα γάλακτος 380 γρ
- κρέμα γάλακτος 900 γρ
- πτι μπερ 3 πκτ
- κακάο -
Με αυτήν την δροσερή τούρτα ανακαλύπτουμε το καλοκαιρινό πρόσωπο της σοκολάτας.Διαδικασία Κρεμ ανγκλέζ: Με ένα μικρό μαχαίρι «σκίζουμε» κατά μήκος το κλωναράκι βανίλιας και το ανοίγουμε στη μέση. Με τη λάμα του μαχαιριού «γδέρνουμε» το εσωτερικό από το κλωναράκι, ώστε να πάρουμε τα αρωματικά σποράκια του. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια (σποράκια + κλωναράκι). Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους με τον αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη λίγο από το μείγμα γάλακτος - κρέμας γάλακτος και ανακατε
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr