85
Υλικά
- μπακαλιάρος παστός 1 κιλ
- φιλέτο μπακαλιάρου 1 κιλ
- αλεύρι -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
Ο μπακαλιάρος υπήρξε το ψάρι των φτωχών, ειδικά σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της μεταπολεμικής Ελλάδας. Εκτός από τη χαμηλή τιμή του, βασικό ρόλο στη διάδωσή του, έπαιξε το ότι ήταν παστός, κι έτσι ήταν εύκολο να μεταφερθεί και να συντηρηθεί εκτός ψυγείου, άρα ήταν και ασφαλές από πλευράς υγιεινής...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com