72
Υλικά
- φέτα 200 γρ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- τυρί 100 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ρίγανη 0.5 κγ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- πιπέρι -
Το μπουγιουρντί είναι ένας καταπληκτικός μεζές που συνδυάζει άψογα τα τυριά, τη γλυκιά γεύση της ντομάτας, την πιπεριά και την πικάντικη γεύση των μυρωδικών. Το μπουγιουρντί το έχω συνδυάσει με τη Θεσσαλονίκη, ίσως επειδή πρώτη φορά έφαγα εκεί, πάντως πλέον είναι εκλεκτός μεζές που φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα. Όπως πιθανόν να φανταστήκατε, Η λέξη μπουγιουρντί είναι τούρκικη, αυτό όμως που είναι πιθανόν να μην γνωρίζατε είναι ότι σήμαινε κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία έγγραφη διαταγή από κάποια δημόσια αρχή συνήθως με άσχημο περιεχόμενο και προέρχεται από το ρήμα buyur που έχει δύο έννοιες:
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr