150
Υλικά
- καβουρμάς βουβαλίσιος 250 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- αυγά 4 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- πάπρικα γλυκιά 0.33 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Ο Καβουρμάς είναι ένα παραδοσιακό πικάντικο αλλά όχι καυτερό αλλαντικό που συνηθίζεται πολύ στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη. Εκεί τον πρωτοέφαγα κι εγώ, πριν χρόνια, και η νοστιμιά του μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ευτυχώς που τώρα τον βρίσκω εύκολα στα καταστήματα με παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, σε καλή τιμή και εξαιρετικής ποιότητας.Ο Καβουρμάς παραδοσιακά φτιάχνεται από βρασμένα κομμάτια κρέατος (βοδινό, βουβαλίσιο ή χοιρινό), ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους, διάφορα μπαχαρικά και πράσο. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής....
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com