99
Υλικά
- ουρά μοσχαρίσια 2 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- πανσέτα 60 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 500 ml
- ντομάτα 1 κιλ
- σέλερι 8 κλων
- γαρύφαλλο 6 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- μπούκοβο 1 κγ
- κακάο 2 κσ
- κουκουνάρι 2 κσ
- σταφίδες 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η αρωματική, σιγομαγειρεμένη με σέλινο ουρά του βοδιού (της αγελάδας γενικά) ονόματι Coda alla Vaccinara είναι ένα από τα τυπικά πιάτα της κουζίνας της Ρώμης και η «βασίλισσα» συνταγή της κατηγορίας. Η ρωμαϊκή κουζίνα όπως και οι τοπικές ελληνικές, με κίνητρο την ανάγκη εφευρετικότητας στις γεύσεις, έχουν αναδείξει με θαυμαστό τρόπο τη νοστιμιά των φτωχών...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com